Software Bisque predstavljaju novu ekvatorijalnu montažu velike nosivosti, ali i preciznosti praćenja – Paramount MX. To je manja verzija njihove dobro poznate montaže Paramount ME koja se nalazi u mnogim zvjezdarnicama. Težina same montaže je “samo” 23 kg, što je dobrih 6.5 kg manje od Paramount ME. Nosivost je golemih 40 kg (naprama 68kg za ME verziju) što znači da može bez problema nositi 14″ teleskop sa svim dodacima. Periodička greška iznosi svega 7 lučnih sekundi, a uz uključen PEC (korekciju periodičke greške) smanjuje se na 1 sekundu. Osim toga, dizajnirana je tako da nastavlja pratiti objekt i do dva sata nakon prelaska preko meridijana, što je vrlo važno za astrofotografiju.

 

Ostale karakteristike se mogu nabrajati u nedogled – 7.5″ RA i DEC zupčanici, dva USB 2.0 priključka, preciznost niveliranja do 1 lučne sekunde, TheSkyX Professional softver uključen u cijenu…

A cijena – prava sitnica, svega 8.500 USD u OptCorpu! A opcionalni tronožac možete nabaviti za 2.000 USD! Paramount MX svakako nije montaža za prosječnog astronoma amatera, no mnogi će vrsni astrofotografi, pa i profesionalne zvjezdarnice pozdraviti kvalitetu, preciznost i robustnost MX montaže uz znatno manju cijenu od poznate ME verzije (14.500 USD).