Od sada ne trebate izdvojiti velike novce za kvalitetnu astrofotografiju! Orion je na tržište izbacio 6″ (150mm) reflektor sa vrlo povoljnom cijenom kao konkurenciju popularnim 80mm ED refraktorima za astrofotografiju. takav promjer ima znatno veću moć razlučivanja od malih refraktora, a sa relativnom otvorom objektiva od f/5 znači da neće trebati raditi jako dugačke ekspozicije kako bi usnimili željeni objekt. Pitanje je samo koliko je izražena koma na rubovima vidnog polja.

U Orionu tvrde da teleskop može osvijetliti cijeli čip popularnih DSRL fotoaparata koji se koriste za astofotografiju (kao npr. Canon 350D i drugi). U tome mu pomaže 2″ Crayford fokuser koji ima mogućnost finog podešavanja fokusa. Također, tubus je kod sekundarnog zrcala nešto dulji kako bi se spriječile eventualno bliještanje okolne rasvjete i svjetosnog onečišćenja.

Cijena optičke cijevi je nedavno smanjena na svega 300 USD, što je vrlo povoljno za astrofotografiju čak i ako na to treba dodati ekvatorijalnu montažu. Promjer od 6″ će također osigurati dovoljno svjetlosti za kvalitetna vizualna promatranja.

Osim 6″ newtoniana, Orion u ponudi ima i 4.5″ verziju za svega 110 USD, međutim astrofotografija je ograničena na čipove malih dimenzija.