U Zagrebu je otvorena prva specijalizirana trgovina teleskopima i pripadajućom opremom! Zove se Teleskop centar i nalazi se u Tuškanovoj 31. Iako na malenom prostoru, svi kupci mogu odmah vidjeti izložene najpopularnije teleskope firme Skywatcher koju Teleskop centar zastupa. Otvorenje je bilo 8. rujna na kojem su prisustvovali mnogi poznati astronomi amateri. Voditelj poslovnice je Matija Pozojević, aktivni astronom amater i jedan od najboljih astrofotografa u Hrvatskoj. To znači da će potencijalni kupci moći dobiti zaista pouzdane informacije o svemu što se tiče promatranja noćnog neba.

Do sada jedina trgovina kvalitetnom astronomskom opremom bila je OI Optimus iz Rijeke, no ovo je prvi puta da se svi teleskopi i oprema mogu dobiti gotovo odmah! Cijene koje smo vidjeli na otvorenju su i više nego povoljne, a nudi se oprema od malenih refraktora do dobsona velikih promjera.

Zagrebački Teleskop centar samo je jedna od poslovnica – u Subotici i Beogradu možete naići na još dvije istoimene trgovine.

“Live long & prosper!” – naša želja novootvorenom TC-u!

Pozdrav od voditelja poslovnice

Gužva na otvorenju