Na DealExtreme web stranici sam osim zelenog lasera našao i dobru priliku za lampicu koja se stavlja na glavu. Do sada sve takve lampice koje sam viđao su bile ili previše skupe i nisu imale crvenu LED diodu. Dobro, čak i samo bijela lampica za glavu je jako korisna kada se u mraku postavlja i rastavlja teleskop, no svakako je bolje imati crvenu koja neće toliko uništiti noćni vid vama i astronomima oko vas.

Ova lampica koristi 3 AAA baterije i ima tri načina rada – bijelo svjetlo slabijeg i jačeg intenziteta i crveno svjetlo. Moguće je podesiti nagib tako da može svijetliti prema dolje. Cijena je izuzetno povoljna, 5.93 USD u trenutku pisanja ovog teksta, a to uključuje poštarinu! Za sada sam lampicu isprobao sam u mraku kupaone, i crveno svjetlo koje na prvi pogled na cijelu svjetiljku djeluje loše, zapravo je sasvim dovoljno jako za osvjetljavanje vašeg setupa tijekom noći. Konstrukcija djeluje dosta slabašna, no za upotrebu u astronomiji mislim da će izdržati dovoljno dugo. A s obzirom na cijenu, možete postupiti kao i ja – odmah naručite dva komada!

U svakom slučaju – toplo preporučam.

EDIT: ova lampica je već odavno “pokojna”. Zglob za reguliranje nagiba vrlo brzo oslabi i onda lampa stalno pada prema dolje. U međuvremenu sam nabavio znatno kvalitetniju i funkcionalniju “Black Diamond” naglavnu svjetiljku koja je puno kvalitetnija i korisnija.