Moonglow all-sky kamera je zanimljiv proizvod za sve astronome amatere. Mala fish-eye kamera snima cijelo nebo, od horizonta do horizonta i prikazuje sliku uživo na TV ekranu ili računalu preko USB adaptera. Kamera je korisna ukoliko želite provjeriti da li je nebo vedro te za snimanje vatrenih kugli. Astronomi amateri mogu kameru postaviti blizu svog opservatorija ili mjesta promatranja kako bi provjerili isplati li se spremati i slagati opremu za promatranje ili astrofotografiju te vidjeti da li su se uvjeti pogoršali ukoliko se bave astrofotografijom sa udaljene lokacije.

 

 

Vrlo koristan dodatak je USB uploader uz pomoć kojega se snimke sa kamere u stvarnom vremenu uploadaju na internet pa se od bilo kuda mogu provjeriti trenutni uvjeti na noćnom nebu! Softver ima opciju bilježenja nekakvih promjena na nebu poput satelita, meteora i vatrenih kugli.

Cijena kamere U OptCorpu je 400 USD, a USB uploader dođe dodatnih 100 USD. Nije jeftino, no ako netko mora puno putovati do mjesta promatranja, investicija se može isplatiti uz uštedu na putarinama – a svima se desilo da su ih je nakon vedrog neba na polasku dočekali oblaci ili čak kiša na mjestu promatranja.