SkyFi je  bežični WiFi-serial adapter koji omogućava kontrolu go-to teleskopa pomoću računala ili iPhonea. SkyFi koristi 4 AA baterije ili 12V napajanje. Baterije su dovoljne za 8-12 sati neprekidnog rada. Osim toga, koristi standardni TCP/IP mrežni protokol što znači da teleskopom možete upravljati putem interneta!

SkyFi je kompatibilan sa velikim brojem postojećih montaža i teleskopa. Na listi su takahashi, Celestron, Meade, Skywatcher, Orion, Astrophysics… Potpunu listu i dodatne informacije pogledajte na web stranici proizvođača.

Da bi mogli uz pomoć SkyFi kontrolirati teleskop potreban vam je neki softver – za iPhone to je SkySafari ili Voyager za PC/Mac. Ukoliko želite koristiti The Sky ili Starry Night, potreban je dodatan softver koji će tim programima SkyFi-evu bežičnu vezu prikazati kao serijski port.

SkyFi se čini kao odlično rješenje za astrofotografe i kontrolu teleskopa na udaljenim lokacijama iz topline doma, pa čak za vrijeme star partya kako se u mraku ne bi zapetljali kabeli.

SkyFi možete nabaviti u SkyPointu u Udinama za cijenu od 155 EUR.