Dobrodošli u Bobinu kuhinju!

Ovo su stranice namijenjene recenzijama astronomske opreme – teleskopa, dalekozora, okulara, montaža, knjiga, softvera i svega što nam pomaže u ovom hobiju. Cilj je prikupiti što veći broj opisa i recenzija koje su do sada bile raštrkane na raznim web stranicama. Upravo zato ovdje svi mogu pisati recenzije! Pročitajte kako možete sami napisati recenziju direktno na ovim web stranicama.

Ispod teksta recenzije moguće je ostaviti komentar – bilo kao vaše iskustvo sa tom opremom ili pitanje autoru za eventualna pojašnjenja. Recenzije mogu pisati samo registrirani korisnici. Čim se registrirate možete odmah ostavljati komentare, ali za pisanje recenzija potrebno je poslati zahtjev administratoru (meni) putem kontakt obrasca. Bilo kakvim tekstom možete doprinijeti “kuhinji” – nemorate se ustručavati npr. poslati vašu recenziju vreće za spavanje koju koristite za promatranje meteora! 😉

Nakon što pročitate recenziju svakako ostavite komentar ako imate pozitivno ili negativno iskustvo koje bi bilo korisno drugima! Za detaljnije rasprave predlažem newsgrupu hr.sci.astronomija ili neki astro forum.

Navigacija je jednostavna, ali za svaki slučaj evo par riječi: na naslovnoj stranici se nalaze najnovije recenzije. U stupcu sa strane možete vidjeti nabrojane razne kategorije recenzija – refraktora, dalekozora, itd. Odabirom linka dobiti ćete popis svih recenzija u toj kategoriji. Za svaku recenziju je naveden autor. Kada kliknete na ime, dobiti ćete popis svih recenzija koje je napisao, kao i kratku informaciju o autoru. Popis svih recenzija možete vidjeti u “arhivi”.

Ako imate prijedlog ili kritiku na “kuhinju”, svakako pošaljite e-mail, bilo da se tiče tekstova ili izgleda i funkcionalnosti web stranica. Sve sugestije su dobrodošle!

Uživajte! 🙂