Da biste napisali recenziju, nako što se registrirate pošaljite zahtjev administratoru (boris.stromar (a) gmail.com) da vam odobri ovlasti za pisanje tekstova.

Kada ste ulogirani, recenziju počinjete pisati jednostavnim klikom na “write”. Iznad kućice za unos teksta nalaze se opcije za formatiranje. U tekst možete ubaciti sliku klikom na prvu ikonu desno od “add media”. U slučaju da je slika šira od 500 pixela, pod “size” odaberite “medium”. Ako imate problema sa unosom fotografije, pošaljite mail administratoru (meni) i ubaciti ću sliku gdje treba.

Recenziju dodajte u odgovarajuću kategoriju. Kategorije se nalaze ispod kućice za unos teksta. Kategorije su općenite, a specifične pojmove (npr. “Celestron”, “15×70”, “schmidt-newtonian” upisujete u tagove (“tags”). Postojeći tagovi su također prikazani, pa možete odabrati i jednog od njih jednostavnim klikom na tekst.

Nastojte da naslov sadrži naziv opreme koju opisujete. Po defaultu, na naslovnoj stranici će se ispod naslova pojaviti početni dio teksta kao sažetak. Ako želite, možete napisati drukčiji sažetak kojeg unosite klikom na “excerpt” i unosom teksta.

Ako vam je jednostavnije, tekst možete napisati na vašem računalu i zajedno sa slikama proslijediti mi ga e-mailom, a ja ću ga ubaciti na stranice. Jedini je uvjet da morate biti registrirani kako bih mogao recenziju potpisati odgovarajućim autorom.

Sve tekstove možete uređivati naknadno (“manage” -> “posts”).

Ispod svakog teksta je označen autor. Klikom na ime mogu se vidjeti svi tekstovi koje je napisao, kao i njegove web stranice i informacija o autoru. Te podatke unosite u vašem profilu (“profile”, gore desno) kada ste ulogirani. Naravno, ako ne želite, ne morate ništa napisati o sebi.