Nakon testiranja 34mm SWA okulara, odlučio sam kupiti još 2 komada od 20mm za moj binoviewer. S obzirom da su jos na akciji, dobio sam 2 okulara , sa shippingom za cca 135$.

Brzinsko testiranje je pokazalo vrlo dobru i oštru sliku, čak bolju nego na 2” 34mm verziji. Ovdje su zvijezde oštre do 90% vidnog polja, onaj mali rub pokazuje izdužene zvijezde. U usporedbi s mojim 24mm Hyperionom, Meade daje  bolju sliku sa većim poljem oštrine, kod Hyperiona zvijezde postaju izdužene već na oko 75% vidnog polja. Neznam dali je taj moj primjerak Hyperiona loš , ili samo 24mm varijanta,  ali vrlo sam razočaran ukupnom kvalitetom. Uz to je i došao pun prašine unutar leća, koju nemogu očistiti, što smeta pri gledanju svijetlih objekata, kao sunca i mjeseca.

Da se ovo nebi pretvorilo u kritiziranje Hyperiona, mislim da su Meade okulari puno bolje kvalitete, i isplati ih se kupiti dok su još na akciji. Ja sam svoje uzeo preko ebay-a , jer ih više nije bilo kod ovlaštenih dealera , a i imaju problema sa slanjem Meade proizvoda van USA, što nebi smjeli. Stigli su mi za tjedan dana, uz minimalnu poštarinu, čak mi nisu naši dragi carinici ništa naplatili 🙂